Στο Κατάρ πάει η Μενδώνη!

Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ θα πραγματοποιήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από 3 έως 5 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου της Salah bin Ghanem Al Ali.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, αντικείμενο των συζητήσεων των δύο υπουργών είναι η διεύρυνση και η ενδυνάμωση των πολιτιστικών σχέσεων και των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ. Η Λίνα Μενδώνη θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Αρχής των Μουσείων του Κατάρ Sheikha Al-Mayassa bint Hamad Al-Thani. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η συνεργασία ανάμεσα στα μουσεία των δύο χωρών, η διεξαγωγή κοινών αρχαιολογικών και ανασκαφικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή εμπειριών στη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, η θεσμοθέτηση συνεργασίας σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από την παράνομη διακίνηση και την αρχαιοκαπηλία, η διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο διοργάνωσης πολιτιστικών εβδομάδων στην Ελλάδα και το Κατάρ.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του αντιγράφου του αγάλματος του Ηνιόχου των Δελφών στο Μετρό της Ντόχα. Το αντίγραφο του Ηνίοχου -δώρο της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Κυβέρνηση του Κατάρ- τοποθετείται στον σταθμό Μετρό του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα. Μεταξύ άλλων συναντήσεων και επαφών, η Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθεί το «Katara Village», όπου θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή Δρ Khalid bin Ibrahim Al-Sulaiti. Ιδιαίτερη συνάντηση θα έχει η Υπουργός με τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ντόχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *