Συγκέντρωση… ισχύος με πολλά μηνύματα – “Το δίλημμα στην κάλπη θα είναι ανανέωση ή ανακύκλωση” – FANTOMAS.GR

η κεντρική προεκλογική του ομιλία από το Ηράκλειο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης

Μία μέρα μετά το debate των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον κινηματογράφο «Αστόρια». Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ευρωβουλευτή οι παριστάμενοι ήταν 2.000 περίπου ενώ όπως λένε οι ίδιες πηγές του Ηράκλειο αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη κάλπη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μπήκε στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Αστόρια» υπό τους ήχους του «Μιλώ για σένα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής προλόγισε κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας η δασκάλα του κα Ελένη Σαατσάκη η οποία μίλησε συγκινημένη για τον άλλοτε μαθητή της.

Ελένη Σαατσάκη

Παρόντες ήταν το σύνολο των αυτοδιοικητικών του Ηρακλείου προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρου Αρανουτάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων, Μανόλη Κοκοσάλη, του Δημάρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη, του Δημάρχου Φαιστού, Γρήγορη Νικολιδάκη, του Δημάρχου Μίνωα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη και του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη.

«Η Κρήτη ήταν η ψυχή του ΠΑΣΟΚ και θα ξαναγίνει η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Από αυτόν εδώ τον τόπο, από το Δημοκρατικό Ηράκλειο, θα ξεκινήσει η νέα πορεία για τη μεγάλη επιστροφή της παράταξής μας», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση με παλμό στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Ο κ. Ανδρουλάκης προέταξε το τρίπτυχο της ανανέωσης, ενότητας και αυτονομίας, ως βασική προϋπόθεση για να μεγαλώσει η παράταξη: «Υπάρχουν τρία κομματικά παραδείγματα που επέλεξαν ιστορικά την επιβίωση ή τον αφανισμό τους. Τα δύο πρώτα επέλεξαν την ανανέωση και όχι την ανακύκλωση. Την ανανέωση επέλεξαν οι Πορτογάλοι με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο αλλά φρέσκο στην πολιτική, τον δήμαρχο της Λισαβόνας που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, τον Κόστα. Εκεί που πήγε αυτό το κόμμα να καταστραφεί, σήμερα είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη. Ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ένας νέος άνθρωπος που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, πήρε το κόμμα και το έχει κάνει κυβέρνηση. «Υπάρχει όμως και το Γαλλικό κόμμα, του Μιτεράν, ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο πήρε αποφάσεις ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να αφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και να δώσει τη θέση του στο κόμμα του Μακρόν. Εμείς θα είμαστε με την ανανέωση, με την αλλαγή, ή με την ανακύκλωση;», αναρωτήθηκε.

Δεύτερο στοιχείο σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη που θα εξασφαλίσει την αναγέννηση της παράταξης, είναι η ενότητα. «Ήμασταν πάντα στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας κι αυτό είναι μια πολιτική παρακαταθήκη. Μείναμε στα δύσκολα και πολλές φορές νιώσαμε ότι απολογούμαστε για τάγματα στα οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη. Εμείς λοιπόν μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα την ενότητα, όχι μόνο γιατί μείναμε στα δύσκολα, αλλά επειδή εκφράζουμε καλύτερα μια σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία χωρίς να λοξοκοιτάζουμε στα δεξιά και αριστερά συστήματα».

Τρίτο σημείο, η αυτονομία. «Θέλουμε αυτονομία στην πολιτική, στην καθημερινότητα και τις επιλογές μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται στελέχη που να προέρχονται από τη νεολαία και την κοινωνία, για μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες του ελληνικού λαού. «Δεν είμαστε super stars», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Το θέμα είναι, τα κόμματα γεννούν πελατειακό κράτος ή γεννούν στελέχη; Θέλω ένα κόμμα που θα γεννά στελέχη, που θα είναι τα παιδιά του, που το αγαπούν, το στηρίζουν. Είναι το λειτούργημα και όχι η εξουσία που τα κρατάει στο κόμμα. Δεν μένουν για τις καρέκλες, μένουν για τις ιδέες. Αυτή είναι η ισχυρή πολιτική αυτονομία», τόνισε.

«Μάθαμε κι από τους άλλους που ήρθαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν βουλευτές, κατεβήκαν και το 2017 υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για την προοπτική της παράταξης, κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε έναν «αγώνα αξιοπρέπειας, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, χωριό – χωριό. Εμείς μόνο μπορούμε να αναγεννήσουμε την παράταξη μας, η λαϊκή βάση της παράταξης. Εσείς είστε η δύναμη μου, κανένας άλλος. Γι’αυτό ζητώ να πάρετε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας, είναι μια συλλογική προσπάθεια, να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας, να ξανακάνουμε χρήσιμο το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό».

Στην κορύφωση της ομιλίας του, ζήτησε «από την Κρήτη, από το Ηράκλειο, να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και νίκης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, φέρνει νέους ανθρώπους στο προσκήνιο, με αλλαγή, με ανανέωση, με ενότητα και πάνω από όλα με πολιτική αυτονομία. Που θα καταφέρει εδώ, από τον τόπο που γέννησε τον μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο και αγάπησε τον Αντρέα Παπανδρέου, να ξανακάνει τον ήλιο της Κοινωνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, να ανατείλει ξανά για όλο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η μεγάλη μου αγωνία, αυτός είναι ο αγώνας μου. Σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Δημοκρατική Παράταξη ισχυρό κόμμα της χώρας. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε σελίδα. Να φέρουμε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλους τους Έλληνες. Σας θέλω όλους δίπλα μου, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρό ΠΑΣΟΚ, 5 και 12 Δεκέμβρη ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη και στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, εμείς πρωταγωνιστές απέναντι στην Δεξιά και στο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *