Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για συνεργασία στη Λιβύη, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου

Για συνεργασία στη Λιβύη Ερντογάν – Τραμπ έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης  στην οποία μίλησε για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

“Η Αμερική προσπαθεί να έχει ένα πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη” ανέφερε ο Τσαβούσογλου,  προσθέτοντας ότι “ο Πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό Πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί με τη Λιβύη. Ο Τραμπ το είδε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο Είναι σημαντικό να υπάρξει μια κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης”, τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ήρθαν μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του ιδίου στην Τρίπολη, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών – και γαμπρό του Ερντογάν – Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον εκπρόσωπο του προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.