Συνάντηση Αλ. Φλαμπουράρη – Μ. Ξενογιαννακοπούλου με Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Συνάντηση με πέντε Συλλόγους Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς είχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα και συντονιστής ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν στις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα, οι αποφάσεις της διοίκησης της τράπεζας σχετικά με τις αποσχίσεις κλάδων, τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και τις συνεχείς πιέσεις για εθελούσιες αποχωρήσεις εργαζομένων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν σε κοινοβουλευτικό και θεσμικό επίπεδο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισαν την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας, τις συνέπειες που προκύπτουν από το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας, αφού πρέπει να στηριχτούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της.

Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο των αποσχίσεων, ώστε αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν να λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και του δημόσιου συμφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *