Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Κίνας κ. Xiao Junzheng

O Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περαιτέρω επιπτώσεις του στον οικονομικό, ενεργειακό και επισιτιστικό τομέα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί άμεσα, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας και οι προκλήσεις ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε το υψηλό επίπεδο των διμερών εμπορικών και εν γένει οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω εμβάθυνσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προοπτικές κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο χάρη στις υποδομές και τη γεωστρατηγική της θέση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε ακόμη τον Πρέσβη της Κίνας για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας την όξυνση της επιθετικότητας και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

Τέλος, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας διαχρονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *