Συνάντηση Χατζηθεοδοσίου με Θεοδωρικάκο για τη λειτουργία των κυλικείων

Με βασικό θέμα συζήτησης τη λειτουργία των κυλικείων, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 1/9/2020, συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, του Αντιπροέδρου κ. Νίκου Γρέντζελου και της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων κ. Φραντζέσκας Τατούλη με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Στην συνάντηση συμμετείχε και η εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία κ. Σοφία Αμπατζίδη.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε προς τον Υπουργό, ήταν η επέκταση της χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης των 534 ευρώ και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ως στήριξη των επαγγελματιών. Για το θέμα αυτό απαιτείται συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών και θα υπάρξει κατάθεση επίσημου αιτήματος προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των υγειονομικών μέτρων που θα ισχύσουν, με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών να τονίζουν στον Υπουργό Εσωτερικών ότι η υγειονομική διάταξη 47829/2017, είναι δεσμευτική για τα κυλικεία και διασφαλίζει απόλυτα την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού μέσω των επιφανειών και των τροφίμων. Όπως εξήγησε η κ. Τατούλη στον κ. Θεοδωρικάκο, μπορούν να χρησιμοποιούνται χάρτινες σακούλες για τα είδη που θα διατίθενται στους μαθητές, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Εξάλλου, σύμφωνα με την υφιστάμενη διάταξη και με τους κανόνες του τμήματος Δημόσιας Υγείας, υπάρχει πιστοποίηση προσώπων-προσόντων για τους ιδιοκτήτες κυλικείων, άρα και το πλαίσιο για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Εκτός όμως από το θέμα των κυλικείων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατέθεσε πρόταση στον κ. Θεοδωρικάκο για τα ενοίκια των δημοτικών ή κρατικών ακινήτων να υπάρξει επιδότηση κατά 40% έως το τέλος του 2020.

Η συνεργασία του Ε.Ε.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που έχουν άμεση σχέση με την επιχειρηματικότητα και τον τρόπο λειτουργίας πολλών επαγγελματικών κλάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *