Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Πολωνίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Χριστόφορο Μπουτσικάκη και Daniel Milewski. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν στην κυρία Σακελλαροπούλου δύο γραμματόσημα που εξέδωσαν τα Πολωνικά Ταχυδρομεία προς τιμήν της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για ένα αναμνηστικό γραμματόσημο με τη μορφή του Ελληνο-Πολωνού ήρωα Γεώργιου Ιβάνωφ-Σαϊνόβιτς που εκτελέστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στην Καισαριανή το 1943 για την αντιστασιακή του δράση, καθώς και ένα τιμητικό με το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τους ευχαρίστησε για την τιμητική πρωτοβουλία των Πολωνικών Ταχυδρομείων, καθώς και για το ψήφισμα αναγνώρισης της σημασίας της Ελληνικής Επανάστασης ως πηγής έμπνευσης για τον αγώνα και άλλων λαών για την ελευθερία τους, που εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Κάτω Βουλή της Πολωνίας.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες για το θερμό μήνυμα του Προέδρου της Πολωνίας Andrzej Duda, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *