Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα” είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας, η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, τομεάρχης Ναυτιλίας και η Τάνια Ελευθεριάδου, βουλευτής Καβάλας και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ναυπηγεία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισαν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, θέτει υπό την απειλή της ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους και αμφισβητεί τη μελλοντική λειτουργία των ίδιων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν διασφαλίζει τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας στα ναυπηγεία, δεν διασφαλίζει την καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούνται, δεν εγγυάται τη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων ως τέτοιων την επόμενη μέρα.

Υπογράμμισαν, παράλληλα, τη σημασία και την ανάγκη στήριξης της ναυπηγικής βιομηχανίας και των εργαζομένων σε αυτή, τόσο για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας όσο και γενικότερα στον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *