Συρίγος (σε κανάλι-1) : Να κόψουμε τη φόρα της Τουρκίας!

Για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος , στο Νίκο Μπαρδούνια και την εκπομπή «Προ Παντός Ψυχραιμία», στο Κανάλι Ένα 904.
Ερωτηθείς για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην επιθετικότητα των Τούρκων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι «σε πρώτο χρόνο κρίσιμες είναι οι κινήσεις που πρέπει να κόψουν την φόρα της Τουρκίας, η οποία οδεύει στην υλοποίηση του σχεδιασμό της για την Ανατολική Μεσόγειο. Απαιτείται λοιπόν αύξηση διπλωματικών πιέσεων, λήψη σοβαρών αμυντικών μέτρων και όρια ανοχής σε προκλητικές κινήσεις».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «υπάρχει ένα φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία» το οποίο εκμεταλλεύεται η γειτονική μας χώρα.

Αναφορικά με την «εξαφάνιση» του Καστελλόριζου από τους χάρτες, ο κ. Συρίγος εξέφρασε την άποψη ότι «με βάση ότι γράφουν οι Τούρκοι» το Καστελλόριζο είναι το αγαπημένο τους θέμα. «Δηλαδή λένε πόσο ακραίοι είναι οι Έλληνες, που από ένα μικρό νησάκι πόσο μεγάλη περιοχή κόβουν από την Τουρκική Ακτογραμμή. Αυτό με κάνει να πιστέψω ότι οι Τούρκοι θα στραφούν στην Ευρωπαϊκή κοινότητα με την ελπίδα ότι αυτό το θέμα θα το ακούσει πιο ευνοϊκά».

Ο καθηγητής μεταξύ άλλων, τόνισε ότι απέναντι μας «έχουμε ένα κράτος το οποίο είναι ακραίο» προσθέτοντας ότι όταν έχεις ένα τόσο ακραίο κράτος απέναντι σου «το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αμύνεσαι στις ακρότητες του».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «η στρατηγική που αφορούσε στην Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας έχει ξοφλήσει και τώρα καλούμαστε να φτιάξουμε μία καινούργια» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *