Τα εμβόλια θα δοθούν στην Ελλάδα μετά το Δεκέμβριο

“Οι παραδόσεις των εμβολίων στην Ελλάδα, θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.”, αυτό τόνισε ο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.  Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με το ΕΚΕΑ το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω αυξημένου φόρτου ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε λόγο για πρόσκαιρη έλλειψη, καθώς όπως είπε, έγιναν παραπάνω έλεγχοι και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης «όσα τεστ δεν πήγαν στον ΕΚΕΑ πήγαν σε άλλα εργαστήρια και σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε ο ημερήσιος έλεγχος στην χώρα». Όπως έγινε γνωστό το ΕΚΕΑ σε επιστολή του στο υπουργείο έκανε λόγο για «αλόγιστη χρήση τεστ», ωστόσο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντοζαμάνης «έστειλε ορθή επανάληψη» της επιστολής, κατά συνέπεια όπως είπε αυτός ο χαρακτηρισμός πλέον από τον ΕΚΕΑ δεν υφίσταται.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι «είμαστε στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ» και ότι «υπάρχει παραγωγική δυνατότητα στην χώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *