Τέλος η υδροξυχλωροκίνη για τον κορονοϊό στα γαλλικά νοσοκομεία

Μπορεί στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ – παρά την αντίθετη γνώμη των ειδικών – να λαμβάνει προληπτικά υδροξυχλωροκίνη  για τον κορονοϊό, εντούτοις στη Γαλλία από σήμερα τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν πλέον να συνταγογραφούν το – επίμαχο για την χρήση και την αποτελεσματικότητά του – φάρμακο  για την αντιμετώπιση της Covid-19, εκτός των κλινικών δοκιμών.

Η εφαρμογή της απαγόρευσης ξεκινά από σήμερα, μετά και τη δημοσίευση του σχετικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από το τέλος  Μαρτίου, η υδροξυχλωροκίνη μπορούσε να συνταγογραφείται κατ΄εξαίρεσιν στα γαλλικά νοσοκομεία αποκλειστικά για βαριά περιστατικά της Covid-19, έπειτα από απόφαση ιατρικού συμβουλίου. Ωστόσο,  έρευνα που δημοσιεύηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση The Lancet επισημαίνει την αναποτελεσματικότητά του και κινδύνους για τους ασθενείς της Covid-19.

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης ελήφθη μετά την αρνητική εισήγηση χθες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (HCSP) της χώρας, το οποίο συνεδρίασε μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας στο The Lancet. Το HCSP συνιστά «να μην χρησιμοποιείται η υδροξυχλωροκίνη στην θεραπεία της Covid-19, εκτός κλινικών δοκιμών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *