Θ. Ξανθόπουλος στο Κανάλι 1: Η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές είναι προσωποπαγής και αμετάθετη

«Η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη στις υποκλοπές είναι προσωποπαγής και αμετάθετη. Με σειρά κινήσεων φρόντισε να έχει την αποκλειστική προσωπική πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ. Όλα δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο. Ούτε λάθος της στιγμής, ούτε αβλεψία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει σε κανένα ερώτημα. Επισείει το πρόβλημα της ακυβερνησίας και ότι έτσι γίνονται τα πράγματα για να αποσείσει τις  ευθύνες του και γυρίζει τη χώρα σε εποχές που λέγαμε ότι αφήσαμε πίσω».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης υπήγαγε από τη πρώτη στιγμή την ΕΥΠ προσωπικά σε αυτόν. Με νόμο μειώθηκαν τα τυπικά προσόντα για τον επικεφαλής της ΕΥΠ προκειμένου να διορίσει ως αντ’ αυτού, τον εκλεκτό του, τον κ. Κοντολέοντα. Και τρίτο και σημαντικό όταν ο κ. Κουκάκης ζήτησε να μάθει αν παρακολουθείται, η κυβέρνηση με νόμο το απαγόρευσε και μάλιστα αναδρομικά».

«Εδώ πρόκειται για ευθεία βολή στον πυρήνα του κράτους δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Είτε μιλάμε για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου  κ. Κουκάκη είτε του κ. Ανδρουλάκη. Πρόκειται για γκάμα παρακολουθήσεων και η απάντηση θα είναι θεσμική και πολιτική. Και εφόσον υπάρξει προοδευτική πλειοψηφία δεσμευόμαστε για την σύσταση και προανακριτικής ώστε να διερευνηθούν πλήρως και οι ποινικές ευθύνες της υπόθεσης, για την οποία ο κ. Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ήδη μηνυτήρια αναφορά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος στηλίτευσε επίσης την κωλυσιεργία της ΝΔ όσον αφορά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, λέγοντας πως ότι και να γίνει η αλήθεια θα λάμψει. «Είναι πολύ μεγάλο το πλήγμα που δέχθηκε η ελληνική δημοκρατία για να καλυφθεί με τεχνικές συγκάλυψης και καθυστέρησης», σημείωσε ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του πρωθυπουργού στη Βουλή με καταγγελίες δήθεν υποκλοπών επί ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι αυτές απαντήθηκαν αμέσως από τους ενδιαφερόμενους. «Το να προσπαθεί να δημιουργεί αντιπερισπασμό ο πρωθυπουργός απέτυχε παταγωδώς. Υπάρχει άλλωστε και ρητή η δήλωση Τσίπρα να προχωρήσει σε Εξεταστική για όποτε θέλει. Για το δημοσίευμα της Καθημερινής όμως ότι υπάρχουν άλλοι 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνται, η κυβέρνηση έχει αφωνία», υπογράμμισε.

Τέλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η θεσμική θωράκιση η ΕΥΠ για να ασχολείται με το κυρίως έργο της, δηλαδή την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και όχι την παρακαλου8ηση πολιτικών αντιπάλων. Με τις υποκλοπές ο κ. Μητσοτάκης έχει απολέσει το φύλο συκής ως φιλελεύθερος κεντρώος πολιτικός», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *