Θεοδωρικάκος: η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση

Σε ανάρτησή του Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει: “46 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε την παράνομη κατοχή τμήματος εδάφους χώρας της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν ξεχνάμε τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού.
Σε μια εποχή που η Τουρκία καταπατά κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, εντείνει την προκλητικότητά της και ορθώνει τείχη με τον δημοκρατικό και ελεύθερο κόσμο, προχωρώντας σε πράξεις βαρβαρότητας, όπως η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση.
Το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας και έναντι οποιουδήποτε επιβουλεύεται τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι η ενότητα του ελληνισμού την οποία πρέπει να ενισχύουμε και να διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.
Η προκλητική παραβίαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο και στο Αιγαίο, οι πράξεις βαρβαρότητας της Τουρκίας ενάντια στην ελεύθερη ανθρωπότητα και στη θρησκευτική διαφορετικότητα, δεν είναι μόνο πρόβλημα για την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα για την Ενωμένη Ευρώπη και για ολόκληρη την ελεύθερη και δημοκρατική ανθρωπότητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *