Τι αλλάζει στην Πανεπιστημίου

Οπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος Αθηναίων μετά τις αντιδράσεις προχωρά σε μια σειρά από αλλαγές στον «Μεγάλο Περίπατο». Σε πρώτη φάση  στην οδό Πανεπιστημίου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δίνεται μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας στα ΙΧ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές. Στην εισήγησή του ο  Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να αποδοθεί μια λωρίδα παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου. Η εισήγηση έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που συζήτησε την παράταση των μέτρων του «Μεγάλου Περιπάτου».

Η πρόταση Μπακογιάννη -που έγινε κατόπιν των ενστάσεων Γερουλάνου- έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία, καθώς τη στήριξαν οι παρατάξεις του Παύλου Γερουλάνου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Βασίλη Καπερνάρου. Τελικά, η πρόταση Μπακογιάννη έλαβε 30 θετικές ψήφους, έναντι 11 αρνητικών.

Η ανατροπή στα προσωρινά έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» έγινε καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), βάσει της οποίας είχαν επιβληθεί τα προσωρινά μέτρα, έληγε στις 21 Αυγούστου 2020. Έτσι, η απόφαση για παράταση για άλλο ένα τρίμηνο έπρεπε να ληφθεί απόψε από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Ωστόσο, λόγω της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, ο Κώστας Μπακογιάννης δεν διέθετε την πλειοψηφία αν δεν εξασφάλιζε τις ψήφους και άλλων παρατάξεων, όπως του Παύλου Γερουλάνου. Γι’ αυτό και έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τους 10 όρους που είχε θέσει (ανάμεσά τους και την απόδοση μίας επιπλέον λωρίδας στα ΙΧ στην Πανεπιστημίου), τις οποίες ενσωμάτωσε στις βελτιωτικές προτάσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε:

Τριήμερη ανοιχτή συζήτηση όλων των φορέων για τον «Μεγάλο Περίπατο», τον Σεπτέμβριο
Μία επιπλέον λωρίδα για ΙΧ στην Πανεπιστημίου
Ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *