Τι έκαναν Πολωνοί Βουλευτές στην Ελλάδα;

Με πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή του Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων και Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολωνίας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και ακολούθως με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Από την Πολωνική Αντιπροσωπεία παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Γερουσίας, κ. Michał Kamiński, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας,κ. Daniel Milewski, οι Αντιπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας, κ.κ. Tomasz Szymański και Jan Kanthak, οι Βουλευτές – Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας,κ.κ. Tomasz Kostuś και Jacek Żalek, οι Γερουσιαστές – Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας – Ελλάδας, κ.κ. Mariusz Gromko και Wiktor Durlak, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο Σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Πολωνικής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» στην Πολωνία, κ. Patryk Panasiuk και ο Γραμματέας της Πολωνικής Αντιπροσωπείας, κ. Piotr Stępień.

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Πολωνίας, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, ιδίως στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας. Ειδικότερα, συζητήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης της συνεργασίας στις επενδύσεις και στον τουρισμό και αναζητήθηκαν δυνατότητες αλληλοβοήθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

 

Η Πολωνική Αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον κ. Μπουτσικάκη και τους Έλληνες Υπουργούς για τη διεξαγωγή εποικοδομητικών συζητήσεων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τις δύο Χώρες.

 

Ο κ. Μπουτσικάκης δεσμεύθηκε από την πλευρά του να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.