Τι προτείνει η Γιαμαρέλου για το άνοιγμα των σχολείων

Λίγα 24ωρα πριν γίνουν γνωστές οι επίσημες προτάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων νέες προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι των ειδικών και των κυβερνητικών παραγόντων.

Η καθηγήτρια παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλου  μιλώντας στo Open υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Στο δημοτικό σχολείο να μην φορούν μάσκα και διαιρέσουμε τις τάξεις στα δύο ή να βρούμε μεγαλύτερες αίθουσες και να τηρούνται οι αποστάσεις. Επίσης οι μαθητές να μην κάνουν διάλειμμα όλοι μαζί και επίσης να μην συμπίπτουν τα διαλείμματα με όλους τους μαθητές. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ασυζητητί οι μαθητές να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις Να φορούν επίσης υποχρεωτικά μάσκα δάσκαλοι και καθηγητές».

Η κ. Γιαμαρέλου εμφανίστηκε υπέρ της χρήσης της μάσκας. «Υπάρχει ανησυχία… Είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από το δεύτερο κύμα. Η μάσκα είναι εκείνη που μπορεί να το αποτρέψει το δεύτερο κύμα, να έχουμε λιγότερα κρούσματα και ακόμα πιο λίγους νεκρούς».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παθολογίας, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, «βόμβες» διασποράς του ιού και γι’ αυτό πρέπει όλοι να φορούν μάσκα, ώστε να περιοριστεί ο ιός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *