Τι θα γίνει για τις υποθέσεις που δεν έγιναν την Παρασκευή στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας – FANTOMAS.GR

Σύγχυση σε δικηγόρους και πολίτες προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μην λειτουργήσουν τα δικαστήρια την περασμένη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην Αττική, λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων.

δικαστήρια τι προβλέπεται για τις υποθέσεις που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας

Αυτό βασικά που «μπέρδεψε» ήταν η εξαίρεση των υποθέσεων που, όπως σημειωνόταν, χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα. Ωστόσο δεν διευκρινιζόταν ποιες είναι οι «επείγουσες» παρά μόνο ότι θα εκφωνηθούν κανονικά όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις και η σύνθεση της έδρας θα κρίνει ποιες εξ’ αυτών χρήζουν άμεσο χειρισμό. Η μη εξειδίκευση προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση των δικηγόρων που ζητούν πειθαρχικό έλεγχο για το «χάος» που επικράτησε, με την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών να μπαίνει στο «στόχαστρό» τους.

δικαστήρια τι προβλέπεται για τις υποθέσεις που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας

Τι προβλέπεται

Όσον αφορά τώρα στις υπόλοιπες υποθέσεις που δεν εκδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή, βάση των σχετικών ανακοινώσεων από τις διοικήσεις των δικαστηρίων, ισχύουν:

-Για όσες πολιτικές υποθέσεις αναβλήθηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2021, σε μεταγενέστερη δικάσιμο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι θα ενημερώνονται για την μετ’ αναβολή δικάσιμο από την πύλη ψηφιακών υπηρεσιών δικαστηρίων(solon.gov.gr) κατόπιν ανάρτησής της από τις αρμόδιες γραμματείες.

δικαστήρια τι προβλέπεται για τις υποθέσεις που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας

-Οι προθεσμίες κλεισίματος φακέλων πολιτικών υποθέσεων οι οποίες θα έκλειναν κανονικά την Παρασκευή 15–10-2021, παρατείνονται για τη Δευτέρα 18–10–2021

-Οι προθεσμίες κλεισίματος φακέλων όλων των υποθέσεων του ειρηνοδικείου των οποίων τελευταία μέρα ήταν η Παρασκευή 15-02021 παρατείνονται έως την Δευτέρα 18-10-2021 και ώρα 12.00. δικαστήρια τι προβλέπεται για τις υποθέσεις που δεν έγιναν λόγω κακοκαιρίας

-Για τις πολιτικές υποθέσεις οι οποίες εκδικάστηκαν στο εφετείο Αθηνών, στις 12–10–2021,1 και 14–10– 2021, η προθεσμία για την κατάθεση της προσθήκης και αντίκρουσης σε αυτές, παρατείνεται κατά μία ημέρα, αντιστοίχως, λόγω της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας Αττικής κατά την 15 – 10 – 2021 συνεπεία των αιφνίδιων και έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *