Το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που μας γυρίζει στη δεκαετία του …70

Η επιστροφή στην δεκαετία του 70 και του 80 είναι μόδα και σπάει ταμεία. Στην διασκέδαση, στην μουσική ακόμα και στα έπιπλα.

Ακόμα και εκείνα τα αντικείμενα που εκείνη την εποχή μας φαίνονταν άσχημα και κακόγουστα, τώρα αποπνέουν έναν ρομαντισμό, μια αθωότητα και έχουν στύλ…

Το Retrosexual Vintage Shop είναι ένα μαγαζί στην πλατεία Αγιας Ειρηνης και συγκεκριμένα στην οδό Αγίας Ειρήνης 3. Σίγουρα όσοι έχουμε περάσει από αυτόν τον δρόμο, όσες φορές κι αν περάσουμε, μας τραβάει την προσοχή η εντυπωσιακή, γεμάτη χρώματα και αντικείμενα άλλων δεκαετιών, βιτρίνα του συγκεκριμένου καταστήματος. Στο κατάστημα του Joe Pe μπορεί κανείς να βρει αυθεντικά ιδιαίτερα αντικείμενα ακόμα και από τη δεκαετία του ’20 έως και τη δεκαετία του ’90 σε άψογη λειτουργική κατάσταση. Μπορείτε ακόμα και να οργανώσετε ένα meeting ή μια παρουσίαση στον νέο χώρο που διατίθεται και του οποίου το ντεκόρ ασφαλώς σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Ολα τα αντικείμενα είναι προς πώληση αλλά και προς ενοικίαση, καθώς πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί σε φωτογραφίσεις αλλά και γυρίσματα. Τη συντήρηση των αντικειμένων την επιμελείται μία ομάδας ερευνητών και τεχνιτών που απαρτίζει το Retrosexual Vintage Shop.

«Tο Retrosexual δεν είναι απλά ένα μαγαζί, είναι ολόκληρη κοσμοθεωρία. Θεωρούμε τους εαυτούς μας μια ομάδα μελέτης και επαναφοράς του ρομαντισμού. Στόχος, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες του παρελθόντος, να αφήσουμε ένα υπερκαταναλωτικό και απρόσωπο παρόν. Επιστρέφοντας στο παρελθόν εμπνεόμαστε το μέλλον» λένε.

Τι μπορεί να βρει κανείς εκεί; Τα πάντα! Από χρηστικά μικροαντικείμενα, ρούχα μέχρι και έπιπλα. Ενδεικτικά, ένα τηλέφωνο από τα 60’s σε άψογη λειτουργική κατάσταση ξεκινά από 20 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 80. «Προσπαθούμε να έχουμε όσο πιο χαμηλές τιμές γίνεται και στην ουσία αυτό που κοστολογούμε είναι ο χρόνος συντήρησης και τα εξαρτήματα που χρειάστηκαν ώστε το προϊόν να είναι σαν καινούργιο» μας λένε οι υπεύθυνοι του καταστήματος. Ο Joe Pe, είναι βιομηχανικός σχεδιαστής, με εξειδίκευση στην ιστορία του ντιζάιν και την συντήρηση αντικειμένων εποχής. Μεγαλωμένος στο κέντρο της Αθήνας και η ενασχόλησή του με τα γκραφίτι αλλά την street-art από μικρός, δεν άργησε να δείξει ποια θα ήταν η συνέχεια στη ζωή του. Ο ίδιος είναι τρίτης γενιάς συλλέκτης και όπως λέει αυτό είναι το περιβάλλον που μεγάλωσε. Με μικρασιατικές ρίζες ο ίδιος, οι παππούδες του το 1958 είχαν ένα από τα πρώτα καταστήματα ηλεκτρικών και οικιακών ειδών στο Αιγάλεω, με έμφαση στα αντικείμενα δεύτερης ευκαιρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *