Τρείς θάνατοι μυστήριο στην υπόθεση Novartis

Τρεις άνθρωποι που εμπλέκονταν και γνώριζαν πράγματα για το σκάνδαλο του φαρμάκου, που στη χώρα μας αποκαλύφθηκε μέσω του σκανδάλου Novartis, έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι δύο μάλιστα με τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο.

Ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, σύμφωνα με εκθέσεις του FBI, καθώς η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων φέρεται να λάμβανε μεγάλα ποσά από τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων. Στις 9 Ιουνίου 2016, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο του, μία Porsche Cayenne, ξαφνικά ακινητοποιήθηκε στην Αττική οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, και μυστηριωδώς τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ κλειδώθηκαν και όλες οι πόρτες με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απεγκλωβιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε βρεθεί στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται πως εκβίαζαν επιχειρηματίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις. Ο Μαυρίκος, που εμφανιζόταν στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα του FBI ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Πιτσιλίδης, ήταν ένα από τα πρόσωπα που ξέπλεναν μέσω εταιρειών του ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για μίζες.

Ο Μιχάλης Πιτσιλίδης φέρεται μέσω ιατρικών εντύπων και ιστοσελίδων που αν και δεν είχαν ιδιαίτερα υψηλές κυκλοφορίες ήταν γεμάτα με διαφημίσεις, ξέπλενε μαύρο χρήμα που εισέπραττε από το διαφημιστικό τμήμα και στη συνέχεια, αφού κρατούσε το μερίδιό του, επέστρεφε στη Novartis και στον αντιπρόεδρό της Κ. Φρουζή τα χρήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν για χρηματισμό. Ο Πιτσιλίδης εμπλέκεται από προστατευόμενο μάρτυρα και στα στοιχεία για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Απεβίωσε αιφνιδιαστικά το 2016 από καρδιακό επεισόδιο.

Ο νεαρός Γιώργος Χατζηδάκης, ήταν προσωπικός οδηγός του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Το 2010 η Novartis είχε εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο με τη μεσολάβηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μία σύμβαση αφορούσε στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος και η άλλη την προμήθεια εμβολίων για τον ιό H1N1. Η Ελλάδα πλήρωσε περίπου 500 εκατ ευρώ, χωρίς διαγωνισμό. Η συνεργασία του υπουργείου με τη Novartis, μέσω του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, υπήρξε πολύ στενή εκείνη την περίοδο, ιδιαίτερα για το ζήτημα του H1N1.

Στις 29 Αυγούστου του 2010 η μηχανή που οδηγεί ο Γιώργος Χατζηδάκης, 28 ετών, παίρνει ξαφνικά φωτιά ενώ διατρέχει την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος. Μάρτυρες ανάμεσά τους και οι αστυνομικοί Γεώργιος Παπαποστόλου και Ιωάννης Βασιλείου, που βρίσκονταν τυχαία στο σημείο, κατέθεσαν πως είδαν ξαφνικά τη μηχανή μάρκας BMW 1200 κυβικών, να αναφλέγεται και να σέρνεται για περίπου πενήντα μέτρα πάνω στην άσφαλτο.  Ο πατέρας του Γ. Χατζηδάκη, δήλωσε πως «όλοι ξέρουν και κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Γιώργος δούλευε ως οδηγός του Παπαδημητρίου. Ήταν 24 ώρες το 24ωρο στην υπηρεσία του. Πήγαινε όποτε τον καλούσε. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος από τη δουλειά που έκανε, τη σχέση που είχε με τον Παπαδημητρίου και τη συνεχή επαφή, γνώριζε πολλά».

ΠΗΓΗ: TVXS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *