Β. Τοκάκης: Έκανε βιβλίο την ιστορία μιας… μάχης

Τις εμπειρίες του από τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, αυτήμε τον καρκίνο, και την καθημερινότητά του έπειτα από αυτήν τη «συνάντηση» μοιράζεται μέσω του βιβλίου του «Άνοιξη μυαλού» ο Βασίλης Τοκάκης. Στις 12 Νοεμβρίου 2019 ο Βα-σίλης Τοκάκης, διδάκτωρ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και δημοσιογράφος,είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο, κάτι που ανακοίνωσε με παρρησία και στους διαδικτυακούς φίλους του. «Η ζωή είναι απρόβλεπτη, μάλλον για να μην είναι βαρετή. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, μου διέγνωσαν -ευτυχώς έγκαιρα- καρκίνο στον εγκέφαλο. Έγινε πλήρης αφαίρεση και πλέον θα μπω στη φάση των θεραπειών.

Αυτό είναι το δια-δικαστικό και αδιάφορο κομμάτι της ιστορίας. Το ουσιαστικό είναι ότι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πόσο τυχερός είμαι που έζησα και ζω δίπλα σε ανθρώπους που με έκαναν να αισθανθώ την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη. Ανθρώπους που σε νοιάζονται, που μοιραστήκαμε όνειρα, ιδέες και υπήρξαμε συναγωνιστές σε κάθε λογής μάχες», έγραφετότε ο Βασίλης συγκινώντας όλους όσοι τον γνωρίζουν. Λίγες μέρες αργότερα χειρουργήθηκε και στη συνέχεια μπήκε στο στάδιο της θεραπείας. Στο βιβλίο «Άνοιξη μυαλού» αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Μέσα από τα λόγια του περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του. «Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης.Αυτή είναι η ιστορία ενός μυαλού που ανθίζει.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα. Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά».Στην«Ελπίδα»Μετά την περιπέτειά του ο Βασίλης ζει μια άλλη διαφορετική ζωή, που το κάθε γεγονός παίρνει άλλη διάσταση και εμπεριέχει άλλη αξία. Ο ίδιος το αφηγείται μέσα από το βιβλίο του, όπως το παρακάτω περιστατικό: «18 Ιανουαρίου 2020 ολοκλήρωσα τη διάλεξή μου για την ηγεσία χρησιμοποιώντας την ιστορική φράση του Τσόρτσιλ “If you are going th-rough hell, keep going”. Αφού άδειασε το αμφιθέατρο και μάζευα τα πράγματά μου, μπαίνει μέσα ένας φοιτητής, με πλησιάζει, βγάζει την μπλούζα του και μου τη δίνει λέγοντας: “Δάσκαλε, είναι δική σου. Σε ευχαριστώ”.

Ήταν μια μπλούζα χακί που έγραφε με πορτοκαλί γράμματα στο πίσω μέρος τη φράση του Τσόρτσιλ που μόλις είχα χρησιμοποιήσει και μπροστά “fighters against can-cer”. Απερίγραπτο συναίσθημα. Αισθάνθηκα σαν να μου έβαλε φτερά αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και να με σήκωσε ψηλά. Να πιστεύουμε τους νέους ανθρώπους, μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο που εμείς χάσαμε». Τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο«Ελπίδα».«Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά»

Ποιος είναι ο Βασίλης Τοκάκης Ο Βασίλης Τοκάκης είναι διδάκτορας. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια υπήρξε διδακτικό προσωπικό στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκοντας το μάθημα «Οργανωσιακή Συμπεριφορά» τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία) της Ελληνικής Πολιτείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 και εν συνεχεία επί τέσσερα έτη μέλος των αντίστοιχων Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία). Έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης,ενώ υπήρξε στέλεχος εταιρειών στον χώρο της διαφήμισης καιτης επικοινωνίας. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας δημό-σιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Γεννήθηκε το 1977 και διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019. Είναι περήφανος μπαμπάς της Δήμητρας και του Γιώργου.Σύζυγος και σύντροφος της ιατρού Μαργαρίτας Συνετού.

 

Πηγή: poloitical.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *