Βασιλική Μάγγα η ξεχωριστή ζωγραφος

Η Βασιλική Μάγγα είναι γνωστή στο πανελλήνιο εικαστικός. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για τα έργα της ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις -ατομικές και ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διακρίνεται για το ήθος της και για την εξαιρετική δουλειά της. Έργα της κοσμούν τόσο ιδιωτικές συλλογές όσο και χώρους όπως μουσεία (Κοπελούζου) και πολιτιστικά κέντρα(Delphi Art Center)κ.α.

Η μεγάλη αγάπη της και το ενδιαφέρον της για την πατρίδα της και τον τόπο κατοικίας της την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Λαρισαίων με τον συνδυασμό του Αθανάσιου Μαμάκου.

Η Λάρισα είναι η πόλη που ονειρεύεται. Μεγάλωσε και μένει στη Λάρισα.
«Εδώ γέννησα τα τέσσερα παιδιά μου και έκανα τα πρώτα μου εικαστικά βήματα .Από μικρό παιδί, από τότε που τριγυρνούσα στα σοκάκια της περιοχής που γεννήθηκα, στην οδό Βόλου, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ονειρευόμουν μια πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη πόλη, την δική μας πόλη. Τώρα συμμετέχοντας στις φετινές δημοτικές εκλογές, μου δίνεται συνειδητά η ευκαιρία να συνεισφέρω και εγώ στη πόλη μας και να υλοποιήσω το όνειρο μου, όχι με λόγια αλλά με πράξεις» επισημαίνει η ίδια.

Στόχος της είναι μέσα από τις πολιτιστικές δράσεις και λειτουργίες, η πόλη να αναπτυχθεί πραγματικά, να επιλύσει πολλά προβλήματα και να γίνει λειτουργική για τους ανθρώπους της. Όνειρο της όπως αποκαλύπτει είναι να μπορέσει να αναδείξει σε συνεργασία με κρατικούς φορείς τα αρχαία μνημεία που διασώζονται, όπως το αρχαίο θέατρο τις οδού Βενιζέλου, για να αντηχήσουν ξανά οι ιαχές του αρχαίου χορού. Ονειρεύεται μια πόλη γεμάτη δράσεις πολιτισμού, μια πόλη που θα μπορεί να ξεφύγει από τη μιζέρια της καθημερινότητας και που θα προσκαλέσει- προκαλέσει τους πολίτες της να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Η Βασιλική Μάγγα ως αληθινή εικαστικός θέλει να βάλει χρώμα στη ζωή των συμπολιτών της…