Βίντεο-σοκ και καταγγελίες: Η Αλγερία άφησε 13.000 μετανάστες να πεθάνουν στη Σαχάρα

Πάνω από 13.000 μετανάστες, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, εγκαταλείφθηκαν στην έρημο Σαχάρα από τις αρχές της Αλγερίας, στους 48 βαθμούς Κελσίου, δίχως νερό, φαγηρό και τα κατάλληλα ρούχα, με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Η τρομερή καταγγελία προέρχεται από τη δεθνή Οργάνωση για τους Μετανάστες, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας οδηγεί με λεωφορεία και αυτοκίνητα τους μετανάστες και τους εγκαταλείπει στη μέση της μεγάλης ερήμου αβοήθητους, δίχως προμήθειες και τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Η Οργάνωση ανέφερε τον αριθμό 13.000 μόνο για τους τελευταίους 14 μήνες, διάστημα κατά το οποίο έχει συγκεντρώσει στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελλίες, οι μετανάστες οδηγούνται στη μέση της ερήμου, πολλές φορές υπό την απειλή όπλων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και μικρά παιδιά.

Οι παραπάνω αναφορές δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω εκθέσεων για πολλές περιπτώσεις που αφορούσαν μεγάλα γκρουπ Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι είτε κατάφεραν, ορισμένοι από αυτούς, να φτάσουν σε κοντινά στα σύνορα χωριά, είτε εντοπίστηκαν από συνεργεία διάσωσης των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία περιπολούν στην έρημο, γνωρίζοντας το πρόβλημα.

Οι αναφορές για νεκρούς είναι εκατοντάδες, ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, καθώς χάθηκαν στην έρημο και εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Η Αλγερία αποτελεί τη «γέφυρα» για χιλιάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, καθώς μέσω των εδαφών της υπάρχει πρόσβαση στη Μεσόγειο και από εκεί μέσω της Ισπανίας, στην Ευρώπη. Η ΄έρρημος Σαχάρα δεν πτοεί τα γκρουπ των απελπισμένων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι αποδέχονται και επιλέγουν τον κίνδυνο, από το σίγουρο και βασανιστικό θάνατο στην πατρίδα τους.

Όταν φτάνουν στην Αλγερία, όσοι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από τις αρχές οδηγούνται πίσω στα σύνορα, στη μέση της καυτής ερήμου, δίχως τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Βίντεο δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να περπατούν σχεδόν ρακένδυτοι στην έρημο, ακόμη και με αμμοθύελλα, δίχως προσανατολισμό και βοήθεια:

Thousands of Migrants Abandoned in Sahara Desert

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *