Βόμβα από την Γκάγκα: Οι νεκροί από τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να αυξάνονται

Οι νεκροί από τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να αυξάνονται παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μπορεί να μειωθούν τις επόμενες μέρες. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων με τα μέτρα που έλαβε τώρα η κυβέρνηση σταθεροποιείται και ίσως έχει και μια μικρή κάμψη. Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως όσοι νόσησαν πριν 10 μέρες είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στις μονάδες τώρα και αυτοί που θα καταλήξουν τις περισσότερες φορές.

«Ο μέσος χρόνος που περνάει από τη διάγνωση στον θάνατο ξεπερνάει τις 10 μέρες. Άρα οι θάνατοι που βλέπουμε και αυτοί που διασωληνώνονται είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.

Έσπευσε να σημειώσει πως οι θάνατοι αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών και γι’ αυτό έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός: «Έχουμε βεβαίως και ανθρώπους άλλους που χάνονται, όπως εγκύους. Μόνο στην 4η ΥΠΕ τον προηγούμενο μήνα αρρώστησαν και νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες γυναίκες, χρειάστηκε να γίνουν πολλές καισαρικές, διασωληνώθηκαν 7 και είχαμε και θάνατο. Μιλάμε για τεράστια νούμερα για κοπέλες που είναι υγιείς και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τόνισε πως οι νεκροί είναι κυρίως σε ανεμβολίαστους και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα. Πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο καταγράφονται θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού: «Από γρίπη έχουμε από 250-400 θανάτους τον χρόνο και στη γρίπη δεν έχουμε 6.000-7.000 κρούσματα κάθε μέρα, όπως με τον κορονοϊό».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να επεκταθεί και στους πολίτες άνω των 50 ετών, τόνισε ότι σε αυτές τις ηλικίες «δε βλέπουμε βαριά κρούσματα. Βεβαίως τα μέτρα συζητούνται και μπορεί αύριο η μετάλλαξη Όμικρον να αλλάξει τελείως την άποψή μας γιατί θα φέρει καινούρια ευρήματα».
«Θα ξέρουμε περισσότερα για τη μετάλλαξη Όμικρον σε μια εβδομάδα»

Για τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε ότι σε μια περίπου εβδομάδα θα έχουμε εικόνα για το πόσο μεταδοτική είναι, πόσο σοβαρή νόσο κάνει, πόσο προσβάλλονται οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί κ.ο.κ. «Αυτή τη στιγμή με τα κρούσματα που έχουμε, δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Άρα, είναι λογικό ότι πρέπει να προσέχουμε, αλλά όχι να πανικοβαλλόμαστε», διευκρίνισε.

Σχετικά με την πίεση στα νοσοκομεία και τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση ότι το ΕΣΥ έχει γίνει μονοθεματικό, παρουσίασε ενδεικτικά κάποια στοιχεία από την 4η ΥΠΕ, που περιλαμβάνει τα 2 από τα 4 μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ειδικότερα τον Νοέμβριο στα εξωτερικά ιατρεία, στα επείγοντα, εξετάστηκαν 41.000 άτομα και έγιναν 16.500 εισαγωγές non covid και 2.900 εισαγωγές Covid. «Άρα το ΕΣΥ λειτουργεί πλήρως. Σε κάποια νοσοκομεία χρειάστηκε να ακυρώσουμε επεμβάσεις για να μπορέσουμε να έχουμε χώρο για όλους τους ασθενείς. Αυτές οι επεμβάσεις όμως που ακυρώθηκαν έχουν πάει ήδη σε άλλα νοσοκομεία. Δεν υπάρχει άρρωστος που μένει χωρίς φροντίδα», σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *