Βρετανία: Σταματήστε να αγοράζετε περισσότερα από ότι χρειάζεστε από τα σούπερ μάρκετ

Ακόμη και οι…ψύχραιμοι Βρετανοί έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και αδειάζουν, όπως έκαναν και οι Ελληνες τα σούπερ μάρκετ, αδειάζοντας τα ράφια από συγκεκριμένα προιόντα,

Αποτέλεσμα  οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων  αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, να ζητήσει με επιστολή τους έκκληση   στους καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές λόγω του πανικού στη διάρκεια της επιδημίας του νέου κορονοϊού, εξηγώντας ότι όταν αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες τους θα τα στερηθούν.

Η επιστολή της BRC θα δημοσιευθεί σε όλες τις εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες της Βρετανίας σήμερα και αύριο.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες σας, αλλά το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε μερικές φορές σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές θα τα στερηθούν. Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε», τονίζει η Έλεν Ντίκινσον εκτελεστική διευθύντρια της BRC στην επιστολή.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει την τελευταία εβδομάδα με φωτογραφίες από άδεια ράφια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με προϊόντα όπως τα ζυμαρικά, το χαρτί υγείας και τις κονσέρβες να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με κάποιους διευθυντές καταστημάτων να τη συγκρίνουν με την άνοδο της κατανάλωσης πριν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Στην επιστολή της BRC η Ντίκινσον αναφέρει ότι τα καταστήματα λιανικής πώλησης συνεργάζονται με την κυβέρνηση και τους προμηθευτές ώστε να αυξηθούν οι παραδόσεις προϊόντων και να διασφαλιστεί ότι τα ράφια θα είναι γεμάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.