ΥΕΝ: Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις Οινούσσες – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Ψαρών, Οινουσσών, Χίου και Μυτιλήνης, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Χίου.
Στο εν λόγω πλοίο υπήρχαν 03 επιβάτες και 08 οχήματα προς αποβίβαση και 03 επιβάτες και 1 ΙΧ προς επιβίβαση.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 44, 23 και 20 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στον ανατολικό λιμένα Ρίου, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε ως επιβάτες τον 23χρονο και τον 20χρονο, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€).

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-βρέφους15 μηνών, από το λιμένα Σύμης προς λιμένα Ρόδου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-49χρονης, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,
-92χρονου και 39χρονης από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Λακκίου Λέρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ” ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Λ.06 και
-80χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *