ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στους Καλούς Λιμένες – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Ερμιόνη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ ”STAR CENTAURUS” σημαίας Marshall Islands, με είκοσι τρείς (23) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Καλών Λιμένων.

Το εν λόγω πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ”ΠΥΡΡΟΣ” Ν.Π. 2077 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Καλών Λιμένων, ενώ περιμετρικά του πλοίου ποντίστηκε προληπτικά πλωτό φράγμα.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”STAR CENTAURUS” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ”F/D XVII” Ν.Π. 11483, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πόρτο Χέλι για ν. Σπέτσες – Ερμιόνη – ν. Ύδρα – ν. Πόρο – Πειραιά, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Ερμιόνης και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα ν. Ύδρας.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης στην περιοχή ”ΝΕΑΠΟΛΗ” Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *