ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κέα – Θάνατος γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος άνδρα στην Καβάλα – Θάνατος άνδρα στο Αίγιο – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στο Γύθειο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ σκάφος “TAI-MON-SHAN” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου αιτείται συνδρομή λόγω εισροής υδάτων, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. δυτικά ν. Κέας.
Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος “ΜΙΝΙΜΟΚΑΚΙ” Τ.Λ. 850, το οποίο, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, περισυνέλεξε τους τρεις επιβαίνοντες του “TAI-MON-SHAN” και τους αποβίβασε με ασφάλεια στην περιοχή “ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ” ν. Κέας, από όπου παρελήφθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο ν. Κέας για προληπτικούς λόγους.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, όπου ποντίστηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ενώ ενημερώθηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ι/Φ σκάφους για την απομάκρυνσή του.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Απολλωνιάδα Αλεξανδρούπολης, 80χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ” Νομού Καβάλας, 80χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Θράκης.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιγίου για ανάσυρση 78χρονου ημεδαπού, από την ελεύθερη παραλία Συλιβανιώτικων Ακράτας Αιγιαλείας, την 25-07-20, έχοντας τις αισθήσεις του.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον ανωτέρω στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, κατέληξε.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου για εντοπισμό πυρομαχικού υλικού, πιθανώς νάρκης, από ιδιώτη, μεσημβρινές ώρες χθες, σε βάθος περίπου δεκαεπτά μέτρων και σε απόσταση πενήντα μέτρων από βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΡΟΥ” δήμου ανατολικής Μάνης.
Στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας για επισήμανση της θέσης, ενώ ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειας.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *