ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Τραυματισμός ανηλίκων κατά τη διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής στη Μύκονο – Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Πάτρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον ιδιοκτήτη επιχείρησης εκμίσθωσης Θ.Μ.Α. που δραστηριοποιείται στην περιοχή Πλατύς Γιαλός Μυκόνου για τραυματισμό τριών (03) ανηλίκων στην περιοχή.

Ειδικότερα , θαλάσσιο μοτοποδήλατο που ανήκει στο Θ/Γ -Α/Ψ «ΜΟΚΑ» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, με χειριστή έναν 13χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε πλαγίως με πνευστό Θ.Μ.Α. «θαλάσσιος καναπές» ελκόμενο από το Ε/Π-Τ/Χ σκάφος «ΒΚΠ» Τ.Μ. 636, επί του οποίου επέβαιναν τέσσερις (04) αλλοδαποί ανήλικοι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εκ των τεσσάρων επιβαινόντων στο πόδι κατά την προσπάθεια απώθησης του θαλάσσιου μοτοποδηλάτου.

Η 15χρονη αλλά και δύο (02) 12χρονοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, προκειμένου τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπου διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω υπέστη κάταγμα δεξιάς κνήμης και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι βραδυνές ώρες χθες, οπότε και εξήλθε. Οι δύο (02) ανήλικοι υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθαν.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 13χρονος για παράβαση του άρθρου 314 Π.Κ. «ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ»και ο 55χρονος πατέρας του για παράβαση του άρθρου 360 Π.Κ. «ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ».

*****

Στη σύλληψη ενός 57χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του Ν. 3028/2002 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατελήφθη στον χώρο ελέγχου αποσκευών να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε ταξιδιωτική αποσκευή του , συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) νομίσματα (16 χρυσά -92 αργυρά -191 χάλκινα) τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ., έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους και την μεταφορά τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω νομίσματα, τα οποία θα παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 41 και 37 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω, οι οποίοι συνόδευαν τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *