ΥΕΝ: ειδήσεις σε ένα λεπτό

Θάνατος αλλοδαπού στα Σύβοτα – Διενέργεια ελέγχων στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ σκάφους στους Παξούς – Τραυματισμός λουόμενης στο Ρέθυμνο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”ΠΙΣΙΝΑ” Μαύρου Όρους Συβότων, 23χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (06) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους εξήντα οκτώ κιλών (68kg) με ιχθύες του είδους “BAGELLUS BOGARAVEO” (ΚΕΦΑΛΑΣ), διαστάσεων 15-20 εκ. κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 33 εκατοστών και χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ΦΔΧ ψυγείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (08) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους τριάντα τεσσάρων κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (34,5kg) με αλιεύματα των ειδών:

α) “LITHOGNATHUS MORMYRUS” (ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ) 20kg εκ των οποίων 4,5kg μικρού μεγέθους, διαστάσεων 13-17 εκατοστών

β) “SPARUS AURATA” (ΤΣΙΠΟΥΡΑ) 1,5kg μικρού μεγέθους διαστάσεων 10-15 εκατοστών και

γ) “DIPLODUS ANNULARIS” (ΣΠΑΡΟΣ) 13kg, για το σύνολο των οποίων δεν τηρούνταν οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας για προσάραξη του σκάφους ”ΑΝΑΣΣΑ” Ν.Π.11747, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Κ/Δ σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203 καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσαράξει στην ανωτέρω περιοχή και είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων, με έντεκα επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το βοηθητικό σκάφος (tender) του “ΑΝΑΣΣΑ” στο λιμένα Αγίας Μαρίνας, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το “ΑΝΑΣΣΑ” ρυμουλκήθηκε από το “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΙΟΥ”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την επιθεώρησή του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Παξών για πιθανή εισροή υδάτων στο Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “LORENZ” με δύο επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ ενημερώθηκαν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδιώτης δύτης και ιδιοκτήτης γερανού για παροχή συνδρομής.

Το “LORENZ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Γαΐου ν. Παξών, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του ιδιώτη δύτη, παρουσιάστηκε εισροή υδάτων λόγω αποκόλλησης παραθύρου έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης υδάτων, ενώ με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου για τραυματισμό 24χρονης λουόμενης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ” Μπαλί δήμου Μυλοποτάμου.

Η 24χρονη δήλωσε ότι ενώ κολυμπούσε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, αποκολλήθηκε ένας βράχος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Στη συνέχεια, εξήλθε από τη θάλασσα με τη συνδρομή ιδιώτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στο δεξιό μηρό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ η τραυματίας παραμένει νοσηλευόμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *