Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού ζητά η Βαυαρία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας

Υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό για όσους παραθεριστές επιστρέφουν στη χώρα ζητά η Βαυαρία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επιστροφή τους δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι όσοι επιστρέφουν από διακοπές θα προκαλέσουν «πολλά μικρά Ισγκλ», αναφερόμενος στο αυστριακό θέρετρο σκι που ήταν η πηγή για κάποια από τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία.

«Χρειαζόμαστε υποχρεωτική διενέργεια τεστ στα αεροδρόμια και τη χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σέντερ σε συνέντευξη Τύπου. «Προετοιμάζουμε τα πάντα ούτως ώστε όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάς δώσει τη νομική βάση να μπορέσουμε να πατήσουμε αμέσως το κουμπί ‘start’».

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση ελέγχει εάν είναι νομικά δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ ενώ γίνονται σεβαστά τα βασικά του δικαιώματα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας στη Γερμανία ανέρχεται σε 9.118 νεκρούς επί συνόλου 205.609 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στις λοιμώδεις νόσους.

πηγή: ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *