Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα φαστ-φουντ McDonald’s από την 1η Αυγούστου

Η αλυσίδα φαστ-φουντ McDonald’s θα υποχρεώνει όλους τους πελάτες που μπαίνουν στα καταστήματά της στις ΗΠΑ να φορούν μάσκα, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων μεγάλων ομίλων και εμπορικών καταστημάτων, όπως τα Walmart.

«Οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τα σταγονίδια που μένουν στον αέρα για κάποιο διάστημα αυξάνουν τον κίνδυνο διάδοσης του ιού, ιδίως όταν προέρχονται από ασυμπτωματικούς φορείς», αναφέρει η εταιρεία, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έλαβε αυτήν την απόφαση.

Πάνω από το 82% των καταστημάτων McDonald’s βρίσκονται σε περιοχές όπου ήδη είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει «όλους» τους εργαζομένους και τους πελάτες της.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν οι πελάτες θα πρέπει να φορούν τις μάσκες και αφού καθίσουν στα τραπέζια των εστιατορίων, σε εσωτερικούς χώρους. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να φορέσει μάσκα, έχει προβλεφθεί μια «διαδικασία για να σερβίρονται ευγενικά και γρήγορα», πρόσθεσε.

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους κερδίζει σταδιακά έδαφος στις ΗΠΑ. Εκτός από τα σουπερμάρκετ Walmart και Kroger, τα Starbucks, η Apple και όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκα. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού για μεγάλο διάστημα εμφανιζόταν επιφυλακτικός, κάλεσε αυτήν την εβδομάδα «όλον τον κόσμο» να φοράει μάσκα όταν δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *