«Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης» – «Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη» – FANTOMAS.GR

Θερμή ήταν η υποδοχή του Νίκου Ανδρουλάκη από υποστηρικτές του Κινήματος Αλλαγής, στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα Τέχνης, λίγα 24ωρα πριν την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

“Είμαι εδώ στη Δ. Μακεδονία, στην Κοζάνη, για ένα ταξίδι, πριν ανοίξει ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι στην Κυριακή. Ένα ταξίδι νίκης και προοπτικής για τη δημοκρατική παράταξη. Σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και εμείς αγκαλιάζουμε τις αγωνίες τους. Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη, διότι τα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργεί η ΝΔ και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει προοπτική, δίνει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο ανάταξης, επανασυσπείρωσης και επιστροφής των δημοκρατικών δυνάμεων στην δημοκρατική παράταξη. Η παράταξή μας απέδειξε ότι βαθιά ιστορική ρίζα στην ελληνική κοινωνία. Την Κυριακή ζητώ καθαρή εντολή και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, «εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση». Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλήμματα».

«Η σοδιαλδημοκρατια επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «γιατί ο κάθε Ευρωπαίος στη διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας». Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει, περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για στρατηγικό πλεονέκτημα που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί «ένα κομμάτι της κοινωνίας φοβάται την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας». Διευκρίνισε, όμως, ότι για όσους πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ «η πόρτα γι’αυτούς θα είναι κλειστή δεν τους χρειαζόμαστε».

Αναφερόμενος στην Δυτική Μακεδονία και στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «την ξεκίνησε νωρίς και χωρίς σχέδιο» όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ «που προχωρά σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να γινόμαστε μια χώρα που κάνει ως μεταβατικό καύσιμο στο ενεργειακό της μίγμα το φυσικό αέριο».

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία ακόμη και με την νέα κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν και οι Πράσινοι το χρονικό όριο της απολιγνιτοποίησης μεταφέρθηκε στο 2030. Μίλησε για την ανάγκη της «σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, την ανάγκη καθιέρωσης ρήτρας βιώσιμης μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές, την ρητή διασφάλιση «της αποκατάστασης των εδαφών, την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου».

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχτηκε στην Κοζάνη με ένα σύντομο χαιρετισμό η Βούλα Χριστοπούλου, συμφοιτήτριά του από τα χρόνια των σπουδών στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *