Άγγιξε τις 100.000 ψήφους ο Ανδρουλάκης! – FANTOMAS.GR

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα επίσημα και οριστικά αποτελέσματα του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άγγιξε τις 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων του α’ γύρου εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ έλαβε 75.183 ψήφους και ποσοστό 27,97%. Οι δύο αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι στον β’ γύρο των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.827 ψήφους και ποσοστό 25,98%. Ο Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών ήταν πρώτος σε ψήφους στην Αττική, όπου ο κ. Παπανδρέου ήταν δεύτερος και ο κ. Ανδρουλάκης τρίτος.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρώτευσε σε όλες τις περιφέρειες εκτός της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, όπου πρώτος ήταν ο κ. Παπανδρέου.

Δείτε τον σχετικό Πίνακα:

Την τέταρτη θέση στις εκλογές της Κυριακής κατέλαβε ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος πήρε 8.733 ψήφους (3,25%) και πιστώνεται πολιτικά μια πολύ καλή πρώτη παρουσία στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε τελικά ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έλαβε 8.027 ψήφους (2,99%). Πρώην Υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Γερουλάνος προσπέρασε, χάρη στην ενσωμάτωση των τελευταίων εκλογικών τμημάτων, τον Χάρη Καστανίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, που ήρθε τελευταίος με 7.908 ψήφους (2,94%).

Η διαφορά ανάμεσα στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Παπανδρέου διαμορφώθηκε τελικά στις 8,91 ποσοστιαίες μονάδες και στις 24.000 ψήφους.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *