Αιχμηρή απάντηση Καϊλή στον Κεγκέρογλου – FANTOMAS.GR

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο και με σαφή υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα της επίθεσης που δέχθηκαν οι Ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ, από τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου στην πρόσφατη ΚΠΕ, απάντησε η Εύα Καϊλή.

Η αιχμηρή απάντηση της Καϊλή στον Κεγκέρογλου

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωβουλευτής, μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, μπήκαν στο στόχαστρο του κ. Κεγκέρογλου ο οποίος τους κατηγόρησε ότι δεν πληρώνουν την εισφορά στο κόμμα από τον μισθό τους.

Η Εύα Καϊλή, με μήνυμά της στο Facebook και στο Twitter, τονίζει ότι πρόκειται για προσωπικές επιθέσεις ειδικά από κάποιους οι οποίοι βύθισαν το κόμμα στα χρέη.

Συγκεκριμένα, η Ευρωβουλευτής αναφέρει:

«Όταν τελειώνουν τα πολιτικά επιχειρήματα αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις. Απαντώ: Υπερκαλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας στο κόμμα καλύπτοντας δαπάνες λειτουργίας στα πλαίσια της νομιμότητας σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς! Κάποιοι προτιμούν μετρητά χωρίς αποδείξεις, ενώ καλύπτουν τις ευθύνες εκείνων που βύθισαν το κόμμα στα χρέη! *από το 2014 ζητώ να ενημερωθούμε για τον λογιστικό έλεγχο που διεξήχθη.

Το μόνο χρέος που έχουμε στην παράταξη είναι η ενότητα».

Η Ευρωβουλευτής παραθέτει δημοσίευμα του 2020 σύμφωνα με το οποίο ι «αδιάφθοροι» της ΕΕ κρίνουν ότι είναι παράνομο να δίνουν οι ευρωβουλευτές μέρος του μισθού τους στα κόμματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους, «ευρωβουλευτές πολιτικών κομμάτων από δύο διαφορετικά κράτη μέλη παραβίασαν τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταφέροντας μέρος των μισθών τους στα ταμεία των εθνικών κομμάτων, σύμφωνα με έρευνες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Τα μέλη ενός πολιτικού κόμματος μάλιστα αύξησαν υπέρμετρα τον μισθό των βοηθών τους, ώστε να μπορούν να κάνουν επιπλέον εισφορές.

Οι έρευνες των «αδιάφθορων της ΕΕ», οι οποίες ξεκίνησαν το 2017 και το 2018, επικεντρώθηκαν σε ισχυρισμούς ότι ορισμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ευρωβουλευτές) και το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των κοινοβουλευτικών βοηθών, πληρώνουν μέρος του μηνιαίου μισθού και επιδομάτων τους στο εθνικό κόμμα. Τέτοιες ρυθμίσεις είναι αντίθετες προς τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.