Αμοιβαία επωφελής για την πατρίδα μας η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας – FANTOMAS.GR

Αμοιβαία επωφελής για την πατρίδα μας η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας που μας βάζει στο προσκήνιο στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μπορεί να θωρακιστεί και με τέτοιου είδους συμμαχίες για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Καταφέραμε να εξοπλίσουμε το Πολεμικό μας Ναυτικό με τρεις φρεγάτες, σε εξαιρετική τιμή, αγοράζοντας τρεις στη τιμή των δύο και σε πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης. Παράλληλα η χώρα μας μπαίνει στην πρωτοπορία της νέας γεωπολιτικής στρατηγικής της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό για μία χώρα μεσαίου μεγέθους, όπως είναι η δική μας, η οποία ειδικά επί κυβέρνησης Σύριζα μαστιζόταν από την αναξιοπιστία, να έχει σήμερα έναν ηγέτη, ο οποίος μπορεί στα διεθνή φόρα να στέκεται σαν ίσος προς ίσο, να συνεισφέρει εποικοδομητικά με προτάσεις και με θέσεις σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η συνεισφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, του Πράσινου Πιστοποιητικού και στη σημερινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» είπε ο κ. Γαϊτάνης. Χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους ο κ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να καταψηφίσει την συμφωνία επιλέγοντας να κάνει πολιτική με τέτοιου είδους τρόπους. «Η πατρίδα μας θα προχωρήσει μπροστά, πέρα από τις μικροκομματικές λογικές. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να το κάνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εγγυάται και οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους».

Αναφερόμενος στη πανδημία, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο που αφορά την διαχείρισή της καθώς πλέον έχουμε το εμβόλιο. «Ξέρουμε ότι λειτουργεί, είναι αποτελεσματικό, αδειοδοτημένο και περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν εμβολιαστεί. Οι επιστήμονες, μας έχουν συστήσει τι πρέπει να κάνουμε για να μετατρέψουμε την πανδημία του κορωνοιού σε απλή ίωση. Στη χώρα μας ένα ποσοστό 56% με 57% έχει εμβολιαστεί. Η Πολιτεία ενθαρρύνει και από κοινού με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξηγούν και προβάλλει όλα τα δεδομένα και τα παραδείγματα. Από εκεί και πέρα όπως λένε οι επιστήμονες, όποιος δε θέλει να εμβολιαστεί θα νοσήσει με ρίσκο για την υγεία του και τη ζωή του». Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου γενικευμένου lock down και περιοριστικών μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω. Η ζωή προχωρά» κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *