Ανασχηματισμός : γκρίνια για τις αλλαγές λίγο πριν τις ανακοινώσεις

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι ελάχιστες αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική ομάδα επικρατεί αναβρασμός καθώς δεν είναι λίγοι οι Βουλευτές  που περίμεναν να υπουργοποιηθούν .
Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα γίνει σημερα αλλά δεν αναμένεται να φύγουν Υπουργοί και κυρίως να αξιοποιηθούν όσοι πίστευαν , ενώ κάποιοι μιλούν για ανασχηματισμό που μυρίζει κάλπες το Φθινόπωρο .

Για την ώρα κερδισμένοι φαίνεται οτι θα είναι οη Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης επιβραβεύονται από τον πρωθυπουργό για το έργο τους ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργούς από υφυπουργούς. Ο πρώτος αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο συντονιστή για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο δεύτερος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία.

Έντονα ακούγεται, επίσης, το όνομα του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος συμμετέχει μεταξύ άλλων στην επιτροπή Πισσαρίδη, ενώ το όνομά του είχε συζητηθεί και μετά τις εκλογές για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης.

Τη θέση του Γεράσιμου Θωμά (σ.σ.: προσφάτως παραιτηθείς για ν’ αναλάβει πόστο στην Κομισιόν) ως υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας φέρεται ν’ αναλαμβάνει η έως σήμερα γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο κυβερνητικό σχήμα πιθανότατα θα εισέλθει και η έως σήμερα γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, η οποία σημειωτέον πως ειδικεύεται στα θέματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *