Αποκάλυψη- βόμβα: Από το 2018 οι Κινέζοι είχαν ενημερώσει τον Τράμπ για τον Covid-19!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της Washington Post ότι δυο χρόνια πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού  αξιωματούχοι της πρεσβείας των ΗΠΑ επισκέφθηκαν αρκετές φορές κινεζικό ερευνητικό εργαστήριο στην πόλη Ουχάν και έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσινγκτον για ανεπαρκή ασφάλεια στο εργαστήριο, το οποίο διεξήγαγε επικίνδυνες μελέτες για τους κοροναϊούς από νυχτερίδες!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της κορυφαίας Αμερικανικής εφημερίδας, τον Ιανουάριο του 2018, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο έστειλε επανειλημμένα τους επιστημονικούς συνεργάτες της στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν (WIV), το οποίο το 2015 έγινε το πρώτο εργαστήριο της Κίνας που πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο διεθνούς ασφάλειας της βιολογικής έρευνας (γνωστό ως BSL) -4). Η WIV εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου στα αγγλικά σχετικά με την τελευταία από αυτές τις επισκέψεις, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. Το δελτίο Τύπου βρισκόταν αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου μέχρι την περασμένη εβδομάδα όταν και διεγράφη.

Αυτό που έμαθαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους  στο κινεζικό εργαστήριο τους ανησύχησε τόσο πολύ που αναγκάστηκαν να στείλουν δύο  διπλωματικά έγγραφα στην Ουάσινγκτον, τα οποία χαρακτηρίστηκαν “Ευαίσθητα αλλά όχι Απόρρητα”. Τα έγγραφα προειδοποιούσαν για αδυναμίες ασφάλειας και διαχείρισης στο εργαστήριο WIV, συστήνοντας μεγαλύτερη προσοχή και παροχή βοήθειας. Το πρώτο έγγραφο μάλιστ, που έχει στα χέρια της η Washington Post, επεσήμανε ότι η έρευνα του εργαστηρίου σχετικά με τους κορονοϊούς των νυχτερίδων και την πιθανή μετάδοσή τους από τον άνθρωπο ήταν σημαντική, προειδοποιούσε ωστόσο ότι αποτελούσε κίνδυνο για μια νέα πανδημία τύπου SARS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.