ΑΠΟΨΗ/ Με λάθος πλευρά είναι πάλι;

Από τον

ΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

[email protected]

Και εκεί που λέγαμε ότι στη Ν.Δ. άρχισαν να βρίσκονται, έπειτα από καιρό, με τη σωστή πλευρά, άρχισαν ξανά τα παρατράγουδα. Διότι δεν μπορείς να λες ότι στο εξωτερικό φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και, την ίδια ώρα, να την πέφτεις στον Μοσκοβισί και τον Σεντένο, γιατί αφήνουν ανοιχτό το θέμα της αναστολής των νέων περικοπών των συντάξεων και των φοροελαφρύνσεων. Δεν πρέπει να λες στην Ευρωβουλή ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αφερέγγυα και δεν τιμά την υπογραφή της όταν ζητά να μην περάσουν οι περικοπές, την ίδια ώρα που εσύ την κατηγορείς ως την πιο φιλομνημονιακή και υπάκουη σε όσα ζητούσαν και ζητούν οι δανειστές.

Πιστεύουν, αλήθεια, αυτοί που επέλεξαν αυτή την τακτική ότι το σωστό μήνυμα που θέλουν να περάσουν στην ελληνική κοινωνία είναι ότι διαφωνούν με την αναστολή των περικοπών των συντάξεων, μόνο και μόνο γιατί οι ξένοι θέλουν να… αβαντάρουν για ψηφοθηρικούς λόγους τον κ. Τσίπρα; Ή ότι ο Τσίπρας έχει κάνει συμφωνία με τον Μοσκοβισί για να τον ψηφίσει ως διάδοχο του Γιούνκερ, γι’ αυτό έκανε αυτές τις δηλώσεις; Δεν πάνε με τα καλά τους οι άνθρωποι…

Η Ν.Δ. πρέπει να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα -και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή είναι μια ευκαιρία- ότι τάσσεται κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις. Οτι στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει τους Ελληνες -οι οποίοι υποφέρουν και από τα μέτρα που έχει πάρει τα τελευταία τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση- να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να πει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι, αν γίνει η ίδια κυβέρνηση, θα τους επιστρέψει τους κλεμμένους κόπους μιας ζωής.

Γιατί η πλειονότητα των συνταξιούχων δικαιούται συντάξεις αξιοπρέπειας, γιατί οι άνθρωποι τις πλήρωσαν με τις κρατήσεις που τους έκαναν για χρόνια. Κρατήσεις οι οποίες αν δίνονταν σε οποιαδήποτε ιδιωτική ασφάλιση, θα τους προσέφεραν σήμερα συντάξεις όχι επιβίωσης, αλλά μιας καλής και ανθρώπινης ζωής.

Γι’ αυτό λέμε ότι στη Ν.Δ. πρέπει να σοβαρευτούν, τουλάχιστον όταν μιλούν στο εξωτερικό. Διότι δεν πρέπει να δίνουν χαρά και επιχειρήματα σε όλους όσοι έκαναν τον βίο αβίωτο στους Ελληνες με τα Μνημόνια, ώστε να συνεχίζουν να απαιτούν να κοπούν οι συντάξεις, να συνεχιστεί η επιτροπεία και να παραμείνει η θηλιά στον λαιμό της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *