ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Βάλτε τώρα δελτίο στα Σούπερ Μάρκετ

Η κυβέρνηση αργά και σταθερά υλοποιεί το σχέδιο – επιβίωσης απέναντι στον κορονοϊο. Τα μέτρα που έχει πάρει μπορεί να ανατρέπουν τη ζωή μας, αλλά είναι απαραίτητα και προφυλάσσουν όσο είναι εφικτό τους πολίτες. Δυστυχώς η συμπεριφορά πολλών εξ ημών οδήγησε την κυβέρνηση να κλείσει καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια.

Υπενθυμίζω ότι ο χώρος της εστίασης απασχολεί 500.000 ανθρώπους , για να καταλάβουμε τι σημαίνει στην πράξη αυτή η απόφαση. Και αυτοί οι άνθρωποι αναρωτιούνται πως θα τα βγάλουν πέρα, μια και ουσιαστικά οι καταστηματάρχες θα κηρύξουν στάση πληρωμών. Πρέπει άμεσα να δοθούν βοηθήματα σε αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους και να παγώσουν οι υποχρεώσεις τους προς όλους τους Δημόσιους Οργανισμούς και Τράπεζες,

Το σημείωμα όμως αυτό το γράφω με αφορμή τα όσα παρατήρησα σήμερα στα σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς οι πολλοί άδειασαν τα ράφια μια και θεωρούν ότι έχουμε πόλεμο. Δεν τους αδικώ, μια και η ψυχολογία δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οφείλω όμως να χτυπήσω το καμπανάκι στους αρμοδίους. Επειδή εκτιμώ ότι αυτό το άδειασμα των ραφιών σε συγκεκριμένα προϊόντα, θα πάρει διαστάσεις τσουναμιού δημιουργώντας προβλήματα πρέπει εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση. Να βάλει δελτίο σε συγκεκριμένα προϊόντα. Να μπορεί να παίρνει ο καθένας συγκεκριμένο αριθμό, μια και δεν δείχνουμε ότι σκεφτόμαστε στην πράξη τους διπλανούς μας. Καρότσια με πακέτα μακαρόνια για ένα χρόνο, άδεια ράφια από χαρτιά υγείας, πουθενά αντισηπτικά και οινόπνευμα συνθέτουν το πραγματικό σκηνικό σε αρκετά σούπερ μάρκετ.

Για αυτό και λέω και πάλι: Βάλτε δελτίο στα σούπερ μάρκετ.

Οπως βάλτε και…τάξη. Διότι ο ένας ήταν πάνω στον άλλον με ότι αυτό σημαίνει. Χρειάζονται μέτρα και αποφάσεις, διότι δεν καταλαβαίνουμε από συστάσεις. Δυστυχώς….

Ν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.