Χρηματοδότηση για τα εκπαιδευτικά ταξίδια των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Μία ευχάριστη είδηση για τη ναυτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης για τον νέο, σύγχρονο εξοπλισμό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης. Την επιτυχημένη κατάληξη της πρωτοβουλίας του υπουργείου και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, για το β’ θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι όλων των σπουδαστών και σπουδαστριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας.

Αυτή η θετική εξέλιξη επιτρέπει την αύξηση των διαθεσίμων θέσεων πρακτικής άσκησης, την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών, καθώς και τη στήριξη των γυναικών σπουδαστριών, με παροχή επιπλέον κινήτρων ναυτολόγησης και την ισότιμη μεταχείρισή τους.

«Υποστηρίζουμε, πλέον, ολοκληρωμένα την εκτέλεση της πρακτικής άσκησης που αποτελεί βασικό κριτήριο και προϋπόθεση ολοκλήρωσης των σπουδών και απόκτησης του πτυχίου και διπλώματος για τους αξιωματικούς πλοιάρχους και μηχανικούς», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Παράλληλα, υλοποιούμε έναν από τους βασικούς μας στόχους, την ουσιαστική στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης μέσω της συστηματικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής και των εξοπλισμών των Σχολών μας. Η ΑΕΝ Κρήτης διαθέτει, πλέον, τον πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης, για τη γενναιόδωρη στήριξή της στη υλικοτεχνική αναβάθμιση της ΑΕΝ Κρήτης με 2,5 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *