Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, δίνει διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – Η ΝΔ χάνει τρεις μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερός – Ανδρουλάκης ο καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς!

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για το in.gr η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% (από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,1%,το Λευκό/Ακυρο 1% και δεν απαντώ/ δεν θα ψηφίσω 2,8%.

dimoskopisi_-_kapa_research

Παράλληλα συντριπτική είναι η παράσταση νίκης υπέρ ΝΔ καθώς το 61% πιστεύει ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές, έναντι 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

dimoskopisi_-_kapa_research1

Στο ερώτημα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται και εδώ κυρίαρχος συγκεντρώνοντας 39% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης ενώ 15% απαντούν «κανένας».

dimoskopisi_-_kapa_research2

Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, η διαφορά τους σχεδόν διπλασιάζεται: 42% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 30%.

dimoskopisi_-_kapa_research3

Oι αναποφάσιστοι

Την ίδια ώρα το 28% των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι, θα αποφασίσει για το τι θα ψηφίσει στην κάλπη μετά την προκήρυξη των εκλογών. Από αυτούς το 24% βρίσκεται ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και το 16% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Μόλις το 3% απαντά μεταξύ «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ».

dimoskopisi_-_kapa_research4

Από την άλλη πλευρά από την έρευνα της Κάπα Research προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα όσον αφορά το χώρο του Κέντρου. Και αυτό διότι το 33% θεωρεί καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και το 20% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi_-_kapa_research5

Το 68%  από την δεξαμενή των ψηφοφόρων της ΝΔ απαντά ως προς τον «καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα», ότι αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί στο 3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 17%.

Από την δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ως καταλληλότερος συγκεντρώνει 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 23%. Από το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 73%, ο Αλέξης Τσίπρας 6% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9%.

dimoskopisi_-_kapa_research6

Ανδρουλάκης ο καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς

‘Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται από το 51% ως ο καλύτερος εκφραστής της Κεντροαριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με μόλις 35%. Ακόμη το 79% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καλύτερο εκφραστή της Κεντροαριστεράς και ένα 15% τάσσεται προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ίδιο ερώτημα απευθύνθηκε και προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Από αυτούς το 76% απαντάει ότι ο κύριος εκφραστής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 8% απαντάει ότι είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Το 88% των ερωτηθέντων απαντάει Νίκος Ανδρουλάκης και το 11% απαντάει Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως εκφραστή της Κεντροαριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα και το 35% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

dimoskopisi_-_kapa_research7

 

Στο ερώτημα «εσείς θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Εάν ναι, εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ;» το 40% απαντά « Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ», το 22% «Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας», το 17% «Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» και το 17% «Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ».

Τέλος όσον αφορά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 26% απαντά «θετικά», το 35% «μάλλον θετικά», το 14% «μάλλον αρνητικά», το 11% «αρνητικά». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% από τη ΝΔ απαντά πως κρίνει θετική ή μάλλον θετική” την εκλογή, από το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 43% , στο ΚΙΝΑΛ 77%, στο ΚΚΕ 53%, στη Ελληνική Λύση 67% και 53% στο Μερα25.

dimoskopisi_-_kapa_research8

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.