Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Η μελέτη Τσιόδρα δεν ήταν σε γνώση του Μητσοτάκη.

Η μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα αλλά και το αν θα ληφθούν νέα μέτρα μονοπώλησαν την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Φυσικά, ένα από τα θέματα που σχολίασε εκτενώς στην τοποθέτησή του αλλά και για το οποίο δέχτηκε πολλές ερωτήσεις ο Γιάννης Οικονόμου ήταν και η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Η μελέτη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν ήταν σε γνώση ούτε του πρωθυπουργού και δεν είχε παραδοθεί σε κανέναν συνεργάτη του πριν από τη δημοσίευσή της.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως εργαλειοποιεί και κανιβαλίζει την επιστήμη για τη φέρει “στα δικά του περιορισμένα μέτρα”. Οι έρευνες δεν πρέπει να ευτελίζονται για κομματικούς σκοπούς, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση με χυδαίο και ευτελή τρόπο.

Ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση αν ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού παρ’ ότι, όπως αναφέρθηκε, “του έκρυψε” τη μελέτη.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.