Εγκαίνια του  πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Σ.Ε.Φ.

Εγκαίνια του  πάρκου  κυκλοφοριακής αγωγής για  μικρούς και μεγάλους στο Σ.Ε.Φ. πραγματοποιούνται σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 18:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου,  στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2022».

Η συγκεκριμένη δράση εκπαίδευσης  και ενημέρωσης  για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή συνεχίζεται το Σάββατο 4 και την Κυριακή  5 Ιουνίου, από τις 10:30 έως τις 14:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30, με τη συμμετοχή μαθητών και πολιτών.

Ιδιαίτερα  τα μικρά  παιδιά με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών θα έχουν τη δυνατότητα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές με ασφάλεια, να ενημερωθούν για τα θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας και για την ορθή χρήση του ποδηλάτου.

Το πάρκο θα περιλαμβάνει προσωρινές υποδομές προσομοίωσης  πρότυπου δικτύου πόλης με κατάλληλες διαγραμμίσεις (οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση) και σήματα Κ.Ο.Κ.

Η δράση  διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου,  με  την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *