Εντυπωσιακή άνοδος για ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – Κλείνει ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Ανδρουλάκης «έπιασε» τον Μητσοτάκη – 4ος σε δημοφιλία ο Τσίπρας – FANTOMAS.GR

Μερική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού «δείχνει» νέα δημοσκόπηση της Μarc, που δημοσιεύεται στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της Κυριακής.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% και δεν φαίνεται να χάνει δυνάμεις έπειτα από την εκλογή Ανδρουλάκη.

Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απώλειες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα της τάξης των 2,5 μονάδων. Έτσι, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συγκέντρωνε 21,7%. Αντιστοίχως, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προ Ανδρουλάκη είχε 9% ενώ πλέον εκτοξεύτηκε στο 15,2%.

Σταθερό και το ΚΚΕ με 5,3% έναντι 5,6%, αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση ανέβηκε κατά 0,1 από το 4,5% στο 4,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 από το 3,1% της προηγούμενης δημοσκόπησης έπεσε στο 2,1%.

Ο Ανδρουλάκης «έπιασε» τον Μητσοτάκη, 4ος σε δημοφιλία ο Τσίπρας

O νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, χωρίς καν να έχει «ανοιχτεί» στην ευρύτερη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της χώρας, παρά μόνο σε αυτούς του κόμματός του, έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στην δημοφιλία των πολιτικών Αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 52,1%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος με 46,4%. Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας (31,8%), τέταρτος ο Αλέξης Τσίπρας (30,2%), πέμπτος ο Γιάνης Βαρουφάκης (19,1%) και έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος (14,9%).

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *