Επιστρέφουν στις πισίνες οι άνδρες και οι γυναίκες του πόλο της Α1 Εθνικής κατηγορίας

Αντίστροφα μετρούν οι ομάδες πόλο για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, που είχαν διακοπεί στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρώτες στην πισίνα θα “πέσουν” οι πολίστριες της Α1 Εθνικής κατηγορίας στη συνέχεια θα αρχίσει εκ νέου η διοργάνωση της Α1 Ανδρών και θα ακολουθήσουν τα πρωταθλήματα υποδομής, καθώς και οι διοργανώσεις των άλλων αθλημάτων του υγρού στίβου. Για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η Κ.Ο.Ε., για το υγειονομικό πρωτόκολλο και για τις λεπτομέρειες τις επενακκίνησης των πρωταθλημάτων μίλησε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ενα 904 ο δ/ντης του Γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας, Φώντας Χήτας.
“Ολα αυτά έχουν ως αφετηρία το πλάνο της Ομοσπονδίας στο ξεκίνημα της πανδημίας. Η Κ.Ο.Ε. βάδιζε σιγά, βήμα – βήμα, παρακολουθούσε τις εξελίξεις, τις οποίες νομίζω πως τις προλαβαίναμε. Ως εκ τούτου είχαμε τη δυνατότητα να καθορίζουμε και το πλάνο της αγωνιστικής επανεκκίνησης. Να θυμίσω πως από τον Μάρτιο η Κ.Ο.Ε. είχε προσδιορίσει πως δεν μπορεί να υπάρξει αγωνιστική δράση στη χώρα μας νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χήτας και υπογράμμισε: “Αυτό που έχει αξία δεν είναι αυτή καθεαυτή η ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος ή μίας διοργάνωσης, αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα στις ομάδες και στους αθλητές να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.
Τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν από εδώ και στο εξής είναι απαραίτητα για την αγωνιστική και φυσική κατάσταση των ίδιων των αθλητών, όλων των κατηγοριών, που από το φθινόπωρο θα κληθούν να ξαναμπούν στη διαδικασία των επίσημων αγώνων. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δύο Εθνικές μας ομάδες, των ανδρών και των γυναικών, που θα διεκδικήσουν τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα Προολυμπιακά τουρνουά που θα συμμετάσχουν. Ενα τεράστιο χρονικό διάστημα απουσίας τους απο τις πισίνες αντιλαμβάνεστε πως θα δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή επαναφορά στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *