Ερώτηση Μπουτσικάκη για το ιατρείο των Σπετσών

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα την υπ’ αρ. 5473/29-3-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας να ανασταλεί η μετακίνηση της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών σε κέντρο υγείας άλλης περιοχής για εφημερίες και να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού.

 

Ο κ. Μπουτσικάκης επισημαίνει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των Σπετσών σε ιατρικό προσωπικό, λόγω και της πανδημίας COVID-19, καθώς στις Σπέτσες ζουν σήμερα περισσότεροι από 4.000 μόνιμοι κάτοικοι, με μεγάλο ποσοστό παιδιών και υπερηλίκων, ενώ δεν υπάρχει άλλη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας πλην του ΠΠΙ Σπετσών, όπου υπηρετεί μικρός αριθμός ιατρών και το οποίο σημειωτέον λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο για τον COVID-19.

 

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

 

Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η αναστολή μετακίνησης της αγροτικής ιατρού του ΠΠΙ Σπετσών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, ώστε να απασχολείται πλήρως στις Σπέτσες, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Πολυδύναμου Ιατρείου, ενόψει των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *