Γρ. Καψοκώλης: Ο Δήμος Πειραιά αρωγός στις πληγείσες επιχειρήσεις της πόλης

Στις απαλλαγές τελών για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω πανδημίας, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, αναφέρθηκε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκώλης.

Όπως είπε, αφορούν τέλη ενιαίου ανταποδοτικού καθαριότητας και φωτισμού, τέλη για κοινόχρηστους χώρους για επιχειρήσεις και για την Κυριακάτικη Αγορά με αναδρομική ισχύ από 3 Νοεμβρίου του 2020.

Επίσης, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

Ο κ. Καψοκόλης υπενθύμισε την δήλωση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο πρώτο lockdown, σύμφωνα με την οποία «αν η υγειονομική κρίση συνεχιστεί θα είμαστε και πάλι παρόντες».

 

O Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου μίλησε για την αγωνία των επιχειρηματιών με τους οποίους έρχεται σε επαφή και επισήμανε την πρόθεση του Δήμου Πειραιά να είναι αρωγός σε όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις της πόλης ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να μην μπει ούτε ένα λουκέτο και να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

 

«Ακόμα και σε πληττόμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν, όπως τα περίπτερα, έχουμε πάει την καταβολή της 1ης δόσης από 31 Μαρτίου τον Μάιο. Ότι μπορούμε το κάνουμε», σημείωσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *