Ευρεία συνάντηση στον Δήμο Πειραιά για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης έπειτα από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, συγκάλεσε ευρεία συνάντηση με θέμα τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, μετά και την εξέλιξη του άγονου διαγωνισμού.

 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν ο  Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ.κ. Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νικόλαος Μανωλάκος και Θοδωρής Δρίτσας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς – Πόλη –  Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο  επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Πειραιάς για όλους» κ. Νίκος Μπελαβίλας, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά» και Βουλευτής κα Διαμάντω Μανωλάκου. Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, ο  Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ο κ. Νίκος Μανεσιώτης ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλη Κορκίδη,  ο κ. Γιώργος Χασιακής ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και στις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στη δημιουργία του νέου  Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά σε κατάλληλο κτήριο, εντός ορίων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συζητήσαμε σήμερα για το μείζον θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη του άγονου διαγωνισμού. Ανταλλάξαμε απόψεις και θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κλάππα. Τέθηκε ένα θέμα για τo δημόσιο κτήριο των Τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή, καλή λύση για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Η βασική μας επιδίωξη είναι διττή: αφενός να ανεγερθεί στην πόλη μας το Δικαστικό Μέγαρο, αφετέρου να  βρίσκεται σε ένα σημείο που να εξυπηρετεί τη λειτουργία της πόλης συνολικά. Μείζον θέμα ασφαλώς είναι να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς αν τη χάσουμε θεωρώ ότι για τα επόμενα 15 χρόνια δεν θα έχουμε Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά.

Είναι λοιπόν κρίσιμο και σημαντικό να κινηθούμε γρήγορα  ως πόλη, η κυβέρνηση  και τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε στον Πειραιά: ένα Δικαστικό Μέγαρο που να αξίζει στην πόλη και στους δημότες μας».

 

Ο Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ.  Ηλίας  Κλάππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Η σημερινή  συνάντηση έδειξε τη βούληση του Δήμου, των Δημοτικών Παρατάξεων, της κυρίας Αντιπεριφερειάρχη και όλων των Βουλευτών και των Προέδρων των Επαγγελματικών Φορέων να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο  πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη και τους δικηγόρους του Πειραιά, στο να δημιουργηθεί επιτέλους ένα Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά. Ένα Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο πρέπει να είναι αντάξιο και της πόλης και της δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτής της σύσκεψης, τα οποία οδηγούν την  πολιτική ηγεσία να λάβει σοβαρά υπόψη της το ενδεχόμενο να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο  στο ακίνητο της Ακτής Κονδύλη, εκεί που βρίσκονται τα πρώην τελωνεία είναι πολύ σημαντικό. Εκεί, πράγματι, θα μπορούσε να γίνει ένα εμβληματικό κτήριο και χρειάζεται να διερευνηθεί πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Πριν από οποιαδήποτε επανάληψη του διαγωνισμού πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα να γίνει σε αυτόν τον χώρο το νέο Δικαστικό Μέγαρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *