Από το Σάββατο και για έναν μήνα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία τα περιοριστικά μέτρα. Παράλληλα κλείνουν για 3 εβδομάδες τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

 

 

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδμίας θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο ακόμη. Ο Απρίλιος είναι ο πιο σημαντικός μήνας και πρέπει να δράσουμε. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και να κάνουμε συχνά τεστ. Τα προσωρινά μέτρα που πήραμε πριν λίγο καιρό αποδείχτηκε πως δεν είναι αρκετά. Τα νοσοκομεία μας είναι υπό πίεση. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε αλλά ούτε να κρυφτούμε από την πραγματικότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα, υποχρεωτική τηλεργασία, ενώ ακόμα είπε ότι κλείνουν τα καταστήματα λιανεμπορίου και θα επιβληθεί απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών της χώρας. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, που παρέμεναν ανοιχτά, θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *