Γιατί όσοι μπορούν πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης τώρα

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του πετρελαίου σίγουρα δεν έχουν προηγούμενο. Και εαν ήταν συνηθισμένες ημέρες οδηγοί θα έκαναν..πάρτυ για τις τιμές στα βενζινάδικα. Ομως η αλήθεια είναι ότι παρά τη βουτιά στην τιμή του βαρελιού στην Ελλάδα δύσκολα θα δούμε μειώσεις σοκ μια και οι φόροι στην πώληση βενζίνης είναι πολύ υψηλοί. Χαρακτηριστικά για μια τιμή του λίτρου 1,35 το ένα ευρώ πάει σε φόρους! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι  θετικό το γεγονός πως οι τιμές των πετρελαιοειδών διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα, και κυρίως στο πετρέλαιο θέρμανσης που αποτελεί τη μόνη κατηγορία που υπάρχει ζήτηση. Και αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), Γιάννης Αλιγιζάκης, γιατί οι καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και να αποθεματοποιήσουν από τώρα για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν αυξηθεί 90% (!). Βέβαια, η υπεραποθεματοποίηση που παρατηρείται σήμερα θα έχει επιπτώσεις στην κατανάλωση από τον Οκτώβριο και μετά.  Προς στιγμήν πάντως, η απόδοση που εμφανίζει η συγκεκριμένη κατηγορία κρατάει «ζωντανά» τα πρατήρια ανά την Ελλάδα, αφού οι υπόλοιπες κατηγορίες πετρελαιοειδών σημειώνουν ραγδαία κάμψη.

Ειδικότερα, η κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) υποχωρεί πάνω από 40% ενώ η κατανάλωση βενζίνης πάνω από 70% εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις. Πάντως για όσους έχουν αποθεματικό και μπορούν καλό θα ήταν να γεμίσουν τις δεξαμενές πετρελαίου γιατί τέτοιες τιμές δεν θα ξαναδούμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *